ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА - ГР. ШУМЕН

НАЧАЛО
ЗА НАС
НОВИНИ
УЧЕНИЦИ
ПРИЕМ
УТВ ПРИ ПГИ
КОНТАКТИ
ДЗИ ЗДИППК НВО ДОКУМЕНТИ АДМИНИСТРАТИВНИ УСЛУГИ За Учители За Родители и ученици УЧЕБНИ ПРЕДПРИЯТИЯ ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА ПРОЕКТИ И ПРОГРАМИ Достъп до информация Карта на сайта

Европейската олимпиада по статистика

Ученици от ПГИ на публичен кръг на Европейската олимпиада по статистика

Отлично представяне на учениците от Професионална гимназия по икономика на националния кръг на Европейската олимпиада по статистика. За поредна година заедно преминахме през преживяването „олимпиада по статистика“. Гимназията бе представена от 18 ученици от 11 и 12 клас, разпределени в 6 отбора, под ръководството на двама ментори. Учениците постигнаха високи резултати и завоюваха призови места /4, 6, 7, 13, 25 и 27 място/ от общо 208 отбора от цялата страна в категория А. Всички участници ще получат почетни грамоти за високите си резултати, които им осигуряват прием в университетите в страната без приемен изпит.
Отбор OLD-STARS се класира на 4 място и получава правото да премери сили за участие в европейския кръг. Те ще имат възможност да презентират и защитят своя идеен проект за видеоклип на тема „Бедността в България през фокуса на статистиката: една история за надежда и преодоляване“ на публичен конкурс, който ще се проведе в гр. София на 8 април 2023 г.
Пожелаваме на отбор OLD-STARS достойно представяне в публичния кръг на Европейската олимпиада по статистика.
Гласуването е до 05.04.2023 г.

Да подкрепим нашите участници и да им пожелаем успех!

Линк към анкетата за електронно гласуване – https://www.nsi.bg/bg/node/20160/


Още новини

виж всички >>
Полезни връзки

Връзка към МОН Връзка към официалния сайт на РУО град Шумен