ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА - ГР. ШУМЕН

НАЧАЛО
ЗА НАС
НОВИНИ
УЧЕНИЦИ
ПРИЕМ
УТВ ПРИ ПГИ
КОНТАКТИ
ДЗИ ЗДИППК НВО ДОКУМЕНТИ АДМИНИСТРАТИВНИ УСЛУГИ За Учители За Родители и ученици УЧЕБНИ ПРЕДПРИЯТИЯ ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА ПРОЕКТИ И ПРОГРАМИ STEM Достъп до информация Карта на сайта

Европейската олимпиада по статистика

Ученици от ПГИ на публичен кръг на Европейската олимпиада по статистика

Отлично представяне на учениците от Професионална гимназия по икономика на националния кръг на Европейската олимпиада по статистика. За поредна година заедно преминахме през преживяването „олимпиада по статистика“. Гимназията бе представена от 18 ученици от 11 и 12 клас, разпределени в 6 отбора, под ръководството на двама ментори. Учениците постигнаха високи резултати и завоюваха призови места /4, 6, 7, 13, 25 и 27 място/ от общо 208 отбора от цялата страна в категория А. Всички участници ще получат почетни грамоти за високите си резултати, които им осигуряват прием в университетите в страната без приемен изпит.
Отбор OLD-STARS се класира на 4 място и получава правото да премери сили за участие в европейския кръг. Те ще имат възможност да презентират и защитят своя идеен проект за видеоклип на тема „Бедността в България през фокуса на статистиката: една история за надежда и преодоляване“ на публичен конкурс, който ще се проведе в гр. София на 8 април 2023 г.
Пожелаваме на отбор OLD-STARS достойно представяне в публичния кръг на Европейската олимпиада по статистика.
Гласуването е до 05.04.2023 г.

Да подкрепим нашите участници и да им пожелаем успех!

Линк към анкетата за електронно гласуване – https://www.nsi.bg/bg/node/20160/


Още новини

виж всички >>
Полезни връзки