ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА - ГР. ШУМЕН

НАЧАЛО
ЗА НАС
НОВИНИ
УЧЕНИЦИ
ПРИЕМ
УТВ ПРИ ПГИ
КОНТАКТИ
ДЗИ ЗДИППК НВО ДОКУМЕНТИ АДМИНИСТРАТИВНИ УСЛУГИ За Учители За Родители и ученици УЧЕБНИ ПРЕДПРИЯТИЯ ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА ПРОЕКТИ И ПРОГРАМИ STEM Достъп до информация Карта на сайта

Европейска седмица на професионалните умения 2020

За пета поредна година в нашата страна стартира „Европейска седмица на професионалните умения” от 9 до 13 ноември 2020 г., под мотото „Открий своя талант. Своя път. Своя избор”. Във връзка с инициативата, МОН и Националната агенция за професионално образование организираха провеждането на „Дни на отворените врати” при работодатели и училища, осигуряващи професионално обучение на регионално ниво.

Учениците от XI клас на ПГИ съвместно с фирми и организации, активно се включиха в събитията, организирани съобразно ситуацията в електронна среда под формата на уебинари. На срещите присъстваха г-жа Бистра Вацова – директор на ПГИ, Й. Балабанова и М. Димчева – заместник директори и преподаватели.

В предварително уговореното време, учениците от XI А клас се включиха в онлайн семинар с Началника на Отдел „Статистически изследвания”, гр. Шумен – г-жа Светла Кръстева. Тя запозна присъстващите с възникването и развитието на статистиката в България, с организацията и дейността на Националния статистически институт и ръководения от нея отдел, с организацията и провеждането на статистическите изследвания в страната, както и с предстоящите статистически изследвания.

Учениците от XI В клас се включиха в уебинар с г-жа Мария Иванова – възпитаник на Професионална гимназия по икономика и собственик на счетоводна къща „Галин Карастоянов” на тема Практическа работа със счетоводен софтуер Микроинвест Делта Про. Проведените уебинари очертаха се нови възможности за взаимодействие между бизнеса, организации и институции и ПГИ относно обмяна на опит и добри практики.


Още новини

виж всички >>
Полезни връзки

Връзка към МОН Връзка към официалния сайт на РУО град Шумен