ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА - ГР. ШУМЕН

НАЧАЛО
ЗА НАС
НОВИНИ
УЧЕНИЦИ
ПРИЕМ
УТВ ПРИ ПГИ
КОНТАКТИ
ДЗИ ЗДИППК НВО ДОКУМЕНТИ АДМИНИСТРАТИВНИ УСЛУГИ За Учители За Родители и ученици УЧЕБНИ ПРЕДПРИЯТИЯ ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА ПРОЕКТИ И ПРОГРАМИ STEM Достъп до информация Карта на сайта

Икономисти във Физическия факултет на Софийски университет!!!

На 4 юни Станислав Сланев, Хафизе Мюмюн и Шебнем Шенол посетиха Физическия факултет на Софийски университет! Те членуват в клуба „Практическа астрономия и физика“ при Професионална гимназия по икономика в Шумен. Интересът им към физиката ги провокира да участват в конкурса на Съюза на физиците в България за изработка на уреди за кабинетите по природни науки . Тази инициатива събра любителите на интелектуалните предизвикателствата от Република Северна Македония, Босна и Херцеговина, и от България. Нашият екип демонстрира създадения уред за измерване скоростта на звука във въздуха и представи експерименталните резултати, получени с него . Презентацията предизвика интереса на организаторите и участниците. Те получиха покана да публикуват дописка за работата си в научно списание.

Интересни постановки представиха и другите отбори. Най-запомнящи се бяха демонстрациите на диамагнитните свойства на ябълка, на тунелен ефект при светлината и на искрово математичното махало.

Професор Тодор Мишонов, председател на Софийския клон на Съюза на физиците в България, връчи на участниците от България сертификати и предметни награди. Шебнем, Хафизе и Станислав напуснаха София и с множеството ярки впечатления от срещи и преживявания.


Още новини

виж всички >>
Полезни връзки

Връзка към МОН Връзка към официалния сайт на РУО град Шумен