ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА - ГР. ШУМЕН

НАЧАЛО
ЗА НАС
НОВИНИ
УЧЕНИЦИ
ПРИЕМ
УТВ ПРИ ПГИ
КОНТАКТИ
ДЗИ ЗДИППК НВО ДОКУМЕНТИ АДМИНИСТРАТИВНИ УСЛУГИ За Учители За Родители и ученици УЧЕБНИ ПРЕДПРИЯТИЯ ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА ПРОЕКТИ И ПРОГРАМИ STEM Достъп до информация Карта на сайта

Клуб „Приложна астрономия и физика“

Повече от 15 години учениците от цял свят помагат на астрономите в усилията им да каталогизират астероидите в Слънчевата система. От 2020 година към тях се присъединиха ученици от Професионална гимназия по икономика, Шумен. През месец ноември 2021 г. в Българската кампания за търсене на астероиди участват деветокласниците от клуба „Приложна астрономия и физика“. От 1-ви до 26-ти ноември те отделиха много от времето си за изготвянето на над 50 доклада със замерени координати на астероиди, които не са включени в каталозите на Центъра за малки тела в Слънчевата система. В края на кампанията учениците от ПГИ са открили повече от 10 потенциално нови астероида. Това е реален принос към дейностите за опазване на живота на Земята.
В светлината на нашия патронен празник можем да сме горди, че Професионалната гимназия по икономика не само учи на професионализъм, но и на съпричастност към проблемите на човечеството и отваря нови хоризонти пред възпитаниците си.


Още новини

виж всички >>
Полезни връзки

Връзка към МОН Връзка към официалния сайт на РУО град Шумен