ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА - ГР. ШУМЕН

НАЧАЛО
ЗА НАС
НОВИНИ
УЧЕНИЦИ
ПРИЕМ
УТВ ПРИ ПГИ
КОНТАКТИ
ДЗИ ЗДИППК НВО ДОКУМЕНТИ АДМИНИСТРАТИВНИ УСЛУГИ За Учители За Родители и ученици УЧЕБНИ ПРЕДПРИЯТИЯ ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА ПРОЕКТИ И ПРОГРАМИ STEM Достъп до информация Карта на сайта

Петдесета Национална младежка астрономическа конференция

Защо звездите в Млечния път се въртят с по-голяма скорост от очакваната? Как да видим невидимото? Може ли събитие, чиято вероятност за протичане е един път на 8 милиарда години, да се превърне в неоценим инструмент за изследване на Вселената? На 13 април учениците от клуб „Приложна астрономия и физика“ при ПГИ се опитаха да отговорят на тези въпроси в доклад на 50-тата Национална младежка астрономическа конференция във Варна. Те представиха изследване на въртенето на материята в Млечния път, което е резултат от работата им с роботизирани радиотелескопи в Краков и Париж.
На тази юбилейна конференция бяха представени резултати от проучвания на младежи от Кърджали, Русе, Бургас, София, Варна, Пловдив, Димитровград, Силистра, Ямбол и др.
Да пожелаем бъдещи успехи на НАОП „Николай Коперник“ и на всички, които носят прекрасната наука астрономия в сърцето си!


Още новини

виж всички >>
Полезни връзки

Връзка към МОН Връзка към официалния сайт на РУО град Шумен