ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА - ГР. ШУМЕН

НАЧАЛО
ЗА НАС
НОВИНИ
УЧЕНИЦИ
ПРИЕМ
УТВ ПРИ ПГИ
КОНТАКТИ
ДЗИ ЗДИППК НВО ДОКУМЕНТИ АДМИНИСТРАТИВНИ УСЛУГИ За Учители За Родители и ученици УЧЕБНИ ПРЕДПРИЯТИЯ ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА ПРОЕКТИ И ПРОГРАМИ STEM Достъп до информация Карта на сайта

Проект „Училището е при нас!“

Във връзка с националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността и Седмицата на четенето на 14.10.2016 г. като заключително занятие в ПГИ- Шумен се проведе дебат на тема: „Това правителство смята,че в ХХІ век българският език се пренебрегва“. Участниците в дебата са ученици от клуб „Млад дебатьор“по проект „Училището е при нас!“.

Проектът успешно се реализира с подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи“, по „Програма  за детско и младежко развитие, основаващо се на подход, при който се отчитат и надграждат силните страни на детето“, с финансовата подкрепа на Фондация ОУК.

Учениците  констатираха, че отношението към българския език е небрежно. Акцентираха върху чистотата на езика – чуждиците, паразитните думи, жаргона, спазването на езиковите норми и влиянието на Интернет… Предложиха решения за решаване на проблема-да се включат повече часове по граматика в учебния процес, да се приеме Закон за езика.


Още новини

виж всички >>
Полезни връзки

Връзка към МОН Връзка към официалния сайт на РУО град Шумен