ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА - ГР. ШУМЕН

НАЧАЛО
ЗА НАС
НОВИНИ
УЧЕНИЦИ
ПРИЕМ
УТВ ПРИ ПГИ
КОНТАКТИ
ДЗИ ЗДИППК НВО ДОКУМЕНТИ АДМИНИСТРАТИВНИ УСЛУГИ За Учители За Родители и ученици УЧЕБНИ ПРЕДПРИЯТИЯ ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА ПРОЕКТИ И ПРОГРАМИ STEM Достъп до информация Карта на сайта

“Часът на банката” в Централата на „Райфайзенбанк България“ ЕАД в гр.София

На 8 ноември 2019 г. ученици от XII клас специалност „Банково дело“ – Мелиса Ридванова, Дерия Джелил, Емир Ахмед, „Икономика и мениджмънт“ – Богдана Паунова, Петра Жечева, Иванета Методиева, „Оперативно счетоводство“ – Радко Радков и „Електронна търговия“ – Йорданка Алексиева и Мария Георгиева участваха в “Часът на банката” в Централата на „Райфайзенбанк България“ ЕАД в гр.София. Във фокуса на лекционния курс бяха темите “Работодателската марка на Райфайзенбанк”, “Дигиталното банкиране и иновациите”, “Кредитиране и предприемачество”, “Пране на пари и предпазване от измами”.

По време на разговора с Ирина Заркова от отдел „Човешки ресурси“ гимназистите от ПГИ имаха възможност да се консултират относно професионалната си реализация и се оказа, че в банката могат да работят специалисти от всички професии, по които се обучават в ПГ по икономика. Учениците се запознаха и с работата на иновационния отдел в банката. Интересна за тях беше и темата за прането на пари и връзката на тази дейност с имиджа на една банка.

Изключително преживяване за учениците беше посещението в отдел „Капиталови пазари“. Те станаха част от работния ден на дилърите и брокерите на банката, като видяха как реално се осъществяват сделки с различни финансови инструменти – акции, деривативи, валути.

Имаха възможност да зададат въпроси на брокерите: Как клиентите правят своите поръчки?, Каква е ролята на брокера при търговията с финансови инструменти?, Какво е възнаграждението за брокера? и др.За участието си в „Часът на банката“ учениците получиха грамоти.


Още новини

виж всички >>
Полезни връзки

Връзка към МОН Връзка към официалния сайт на РУО град Шумен