ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА - ГР. ШУМЕН

НАЧАЛО
ЗА НАС
НОВИНИ
УЧЕНИЦИ
ПРИЕМ
УТВ ПРИ ПГИ
КОНТАКТИ
ДЗИ ЗДИППК НВО ДОКУМЕНТИ АДМИНИСТРАТИВНИ УСЛУГИ За Учители За Родители и ученици УЧЕБНИ ПРЕДПРИЯТИЯ ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА ПРОЕКТИ И ПРОГРАМИ STEM Достъп до информация Карта на сайта

II място в Националното състезание за икономисти на английски език

Отлично представяне – II място в Националното състезание за икономисти на английски език, на Дамян Димитров, ученик от ХII Г клас на Професионалната гимназия по икономика. Състезанието се проведе в 3 кръга: първи кръг – тест за определяне на нивото на подготовка по английски език, втори кръг – есе на тема „Предприемач в училище“, написано на английски език и онлайн интервю за оценяване на уменията за водене на разговор на английски език.

От 157 ученици, участвали в първи и втори кръг, до трети кръг достигнаха 28 ученици от 16 икономически гимназии от цялата страна. Третият кръг се проведе на 11 и 12 април в Американския университет в България в град Благоевград. Класираните 28 ученици бяха разпределени в 7 отбора на лотариен принцип и изготвиха и защитиха презентация на английски език за разработване на бизнес с бюджет 200 000 лв в определени населени места в България. 

Отборът, в който попадна  Дамян Димитров от ПГИ–Шумен, разработи бизнес идея за район Добрич. След като направи проучване, използвайки източници в библиотеката на университета, отборът представи фирма FUTURELIZER с предмет на дейност преобразуване на хранителни отпадъци в екологичен тор и продажба на същия за отглеждане на агрокултури. Критериите за оценяване бяха: 1. Владеене на английски език; 2. Презентация; 3. Комуникативни умения и работа в екип; 4.Финансова обосновка.

Наградите бяха връчени от Президента на България (2012 – 2017 г.) Росен Плевнелиев.


Още новини

виж всички >>
Полезни връзки

Връзка към МОН Връзка към официалния сайт на РУО град Шумен