ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА - ГР. ШУМЕН

НАЧАЛО
ЗА НАС
НОВИНИ
УЧЕНИЦИ
ПРИЕМ
УТВ ПРИ ПГИ
КОНТАКТИ
ДЗИ ЗДИППК НВО ДОКУМЕНТИ АДМИНИСТРАТИВНИ УСЛУГИ За Учители За Родители и ученици УЧЕБНИ ПРЕДПРИЯТИЯ ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА ПРОЕКТИ И ПРОГРАМИ STEM Достъп до информация Карта на сайта

49-тата Национална младежка астрономическа конференция

Съвременна версия на експеримента на Ератостен представи клуб „Приложна астрономия и физика“ пред другите участници в 49-тата Национална младежка астрономическа конференция. Тя се проведе от 7-ми до 9-ти април в град Варна. И тази година ученици и учени представиха резултатите от свои наблюдения, експерименти и изследвания в областта на астрономията и астрофизиката.

Преди повече от 2200 години, използвайки ъгъла, под който падат слънчевите лъчи по време на лятното слънцестоене, Ератостен измерва обиколката на Земята. Това се случва през 240 г. преди н.е. Дълги години ученият ръководи прочутата библиотека в Александрия и е един от най-образование хора на своето време. Днес много учени считат този експеримент за един от най-красивите експерименти на всички времена.

Учениците от ПГИ показаха как с помощта на наученото в часовете по физика, математика и география можем да опознаем нашата красива планета. Те си пожелават и други участия в интересни младежки форуми!


Още новини

виж всички >>
Полезни връзки

Връзка към МОН Връзка към официалния сайт на РУО град Шумен