ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА - ГР. ШУМЕН

НАЧАЛО
ЗА НАС
НОВИНИ
УЧЕНИЦИ
ПРИЕМ
УТВ ПРИ ПГИ
КОНТАКТИ
ДЗИ ЗДИППК НВО ДОКУМЕНТИ АДМИНИСТРАТИВНИ УСЛУГИ За Учители За Родители и ученици УЧЕБНИ ПРЕДПРИЯТИЯ ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА ПРОЕКТИ И ПРОГРАМИ STEM Достъп до информация Карта на сайта

“Доброволци в Действие”

В периода 19-21.04.2024 г. Фондация “Подобри” и Общински младежки съвет Шумен организираха шесто по ред издание младежко обучение “Доброволци в Действие” с участие на ученици от Професионална гимназия по икономика – Шумен, СУ “Сава Доброплодни” – гр. Шумен, ППМГ “Нанчо Попович” – гр. Шумен, СУ “Панайот Волов” – гр. Шумен, СУ “Трайко Симеонов” – гр. Шумен, СУ “Цанко Бакалов Церковски” – с. Никола Козлево. Присъстващите се потопиха в интензивно тренировъчно обучение с цел да развият своите идеи за местни доброволчески инициативи.
Събитието се проведе в чудесната обстановка на Къща за гости “Ботаника”, с. Надарево, където двадесет и петимата участници развиха своите познания по темите за доброволчеството и активното гражданско участие . Райчо Райчев беше основен обучител по време на академията. Той сподели своите знания и вдъхновение с участниците, като ги насърчи да бъдат движещата сила за промяна в общността си.
През тези три дни, младежите развиваха и свои екипни идеи за реализиране на съвместни доброволчески проекти. Отборите успяха да създадат два проекта за съвместни инициативи между училищата по темите “Училищна общност” и “Училищна среда”, представиха и идейни инициативи за младежки пространства и подпомагане на учебно-възпитателния процес в училище чрез неформални обучения.
Младежка академия “Доброволци в действие” за 2024 г. е част от проекта “Доброволчеството е СУПЕР ЯКО” и се организира в тясно партньорство с Общински младежки съвет Шумен и Община Шумен.
Инициатива “Доброволчеството е СУПЕР ЯКО” се изпълнява в рамките на проект „Права и ценности“ и е финансирана от фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ).


Още новини

виж всички >>
Полезни връзки